Upravené verejné priestranstvo obce nesie názov Dažďová záhrada

09.11.2011 Vranov nad Topľou

Kladzany 9. novembra (TASR) - Obec Kladzany ukončila v týchto dňoch realizáciu projektu s názvom Dažďová záhrada s lavičkami namiesto povodne s bahnom. Jeho cieľom bola úprava verejného priestranstva, na ktorej sa podieľala okrem pracovníkov samosprávy aj skupina 30 miestnych dobrovoľníkov. Spoločne tu odpracovali celkovo 350 hodín.
Podľa slov starostu obce Daniela Lorinca dosiahli náklady projektu realizovaného v uplynulých mesiacoch tohto roka 7525 eur. V tejto sume je zahrnutý aj príspevok nadácie, ktorá podporila projektové aktivity zamerané na revitalizáciu zanedbaného verejného priestranstva 2200 eurami.
\"Realizáciou projektu sa znížilo riziko prívalových povodní vo vytýčenej lokalite obce a dochádza tu k zadržiavaniu vody v krajine. Zrevitalizovaním verejného priestranstva sme vytvorili oddychový priestor s názvom Dažďová záhrada a miesto na oddych, kde sa nachádzajú lavičky, informačná tabuľa a nová zeleň,\" konkretizoval výsledok niekoľkomesačnej práce prvý muž miestnej samosprávy.
Podľa jeho slov priložili ruku k dielu počas realizácie projektu okrem pracovníkov obecného úradu aj desiatky miestnych dobrovoľníkov, ktorí sú s výsledkom svojej práce spokojní. \"Zapojením vlastnej komunity sa zvýšil záujem a zodpovednosť za veci spoločné a verejné,\" konštatoval starosta.
 

Vyberte región